La Policia Local de Roses va rescatar el dijous passat, 29 d'agost, dos gossos abandonats que vivien en condicions insalubres en una casa de la urbanització Els Grecs de Roses. Els agents van rebre l'avís d'un veí que alertava de les condicions en què es trobaven els animals.

En arribar-hi, van comprovar que es tractava d'una casa que havia estat ocupada il·legalment, ara abandonada, plena de deixalles i en la qual hi havia els dos gossos desnodrits i visiblement en molt mal estat.

El cos policial ha obert una investigació per identificar-ne els propietaris i tramitar la denúncia pertinent. Es tracta d'una femella de boxer de vuit anys i malalta de leishmània -segons l'informe veterinari- que ja té casa d'acollida, i d'un mascle creuat de tres anys del qual se'n fa càrrec provisionalment la protectora Anxova Peluda, a l'espera de trobar una família que l'adopti.

Arran dels fets, el regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Joan Plana, ha promès «mà dura» per combatre el maltractament i l'abandonament animal al municipi. «A Roses no els sortirà gratis», ha subratllat.