La Policia Nacional i la Guàrdia Civil incrementaran els controls policials de vehicles a la frontera per combatre el tràfic de drogues a l'Alt Empordà. És una de les mesures acordades a la Junta de Seguretat extraordinària celebrada avui a Figueres arran del tiroteig del 12 de setembre a la ciutat. El subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, ha explicat després de la reunió entre ajuntament i cossos policials, que s'augmentaran els controls en aquest punt de la geografia per detectar els vehicles que creuen la frontera i «venen a comprar droga».

Segons ha detallat Bramon, entre gener i agost d'aquest any ja s'han reforçat els controls a la frontera amb França i el compromís sortint de la junta és el de «pujar un graó més» i incrementar aquests dispositius. A més, ha destacat l' «estreta» col·laboració amb la gendarmeria francesa per combatre aquests fets delictius.

D'altra banda, el director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, ha explicat que aquest any ja s'han comissat 40.000 plantacions de marihuana a comarca. Ballesta ha insistit de nou en la necessitat de reformar el Codi Penal per lluitar contra el tràfic de drogues.

A més, l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó ha insistit en què es tracta d'una «problemàtica de comarca i de país» i ha demanat el compromís i col·laboració de tots els cossos policials. Lladó també ha revertit les declaracions del seu predecessor, l'exalcalde Jordi Masquef, quan va referir-se a la ciutat com un «supermercat de la droga» i les ha titllat de «gran irresponsabilitat».