04 de octubre de 2019
04.10.2019
Diari de Girona

Figueres activa el pla de xoc per reforçar la neteja i la recollida de brossa

L'Ajuntament inverteix 200.000 euros en el lloguer de màquines i la Guàrdia Urbana controlarà els abocaments de voluminosos i fora d'horari

04.10.2019 | 00:52
Una màquina del servei de neteja en una imatge d'arxiu

Figueres ha activat el «pla de xoc» per reforçar el servei de neteja amb una aportació de 200.000 euros d'ara i fins a finals d'any. El contracte, a mans d'Ecoserveis, es va prorrogar fa uns mesos perquè l'adjudicació de la nova concessió es va haver d'aturar després que les empreses finalistes al concurs l'impugnessin. La decisió continua en mans del Tribunal de Contractes de Catalunya, que ha de resoldre si s'ha de tornar a fer el concurs o bé pot continuar endavant.

El vicealcalde, Pere Casellas, diu que mentre això no passi, cal posar eines. Per això, han fet un reforç de personal que «ja s'està notant» però també de maquinària. Amb la inversió prevista, s'inclou el lloguer de màquines, tot i que admet que aquesta és la part més «difícil» perquè el sistema actual fa que moltes estiguin «obsoletes».

En paral·lel, es posarà en marxa un dispositiu amb agents de la Guàrdia Urbana de paisà que controli els comportaments incívics. Entre ells, el d'aquells que llencin les escombraries fora d'horari. Al llarg de les darreres setmanes, han identificat els punts de major acumulació de residus i abocament de voluminosos que incomplirien les ordenances municipals.

Municipalitzar l'enllumenat

D'altra banda, el consistori està pendent de l'estudi de viabilitat encarregat per veure si és factible municipalitzar el servei d'enllumenat públic. Casellas creu que sí i diu que un cop tinguin el document, s'incorporarà una partida de 500.000 euros al pressupost de l'any que ve per fer front a les inversions de renovació de la lluminària de la ciutat i també al cost de personal, que passaria a mans de Fisersa «mantenint les condicions que tenen ara». Preveu que el canvi representi un estalvi del 30% i la intenció és que aquesta inversió anual es mantingui fins arribar als 6 o 7 milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook