La Guàrdia Civil ha detingut els dos xofers i el responsable de l'equipatge d'un autobús perquè hi transportaven 28,5 quilos de droga ocults.

La marihuana estava amagada en un doble fons de la bodega de l'autobús que fa la línia Almeria - Brussel·les. Si l'estupefaent hagués arribat al mercat negre, el seu valor hauria estat de més de 45.000 euros.

L'actuació de la Guàrdia Civil és d'aquest passat diumenge, quan pels volts de les deu de la nit els agents estaven fent un control fiscal a l'N-II en sentit França a la Jonquera.

Els policies van fer aturar un autocar de línia regular que en aquest moment feia la ruta entre Almeria i Brussel·les (Bèlgica). Durant la inspecció de la bodega, els agents van sospitar que podria estar manipulada i que no es corresponia correctament amb les mesures l'autocar.

Per això van realitzar una inspecció més minuciosa i llavors, van descobrir un doble fons amb diverses bosses envasades a buit. Una cop obertes els guàrdies civils van comprovar que la substància vegetal que contenien donava positiu al narcotest de marihuana. En total hi havia 28,5 quilos de droga.

Davant tot això, van detenir els dos conductors de l'autocar i el responsable del control de l'equipatge. Tres homes de nacionalitat marroquina que van quedar acusats d'un delicte de tràfic de drogues.

Del cas, els agents van instruir diligències que van ser lliurades juntament amb els detinguts i la substància estupefaent al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Cal destacar que en els últims quinze dies, segons informa la Guàrdia Civil de Girona, ha confiscat un total de 155 quilos d'haixix i 34 quilos de marihuana, tot això amb un valor superior als 320.000 euros al mercat negre.