Figueres celebrarà el 25 de novembre el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones amb un gran acte de reconeixement i homenatge a les 1.027 dones que han estat víctimes mortals en mans de les seves parelles o exparelles des que es tenen registres oficials. L'acte, que a més inclourà la lectura del manifest del 25-N, se celebrarà al passeig Nou de les deu a la una del migdia.

Des de la Regidoria de Drets civils, Feminisme i Nova Ciutadania i el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD), s'han programat diferents xerrades tallers adreçats als alumnes de quart de Secundària, la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) i el Programa de Transició al Treball (PTT), on es tractaran aspectes de la prevenció de les violències masclistes. En aquest mateix sentit, també es desenvoluparà una jornada de formació, debat i reflexió en l'entorn de les relacions i violències masclistes adreçades a entitats joves de la ciutat amb la col·laboració de la Cooperativa CURCUMA el pròxim 30 de novembre.

Violència en l'àmbit del treball

La celebració del 25-N a Figueres també abordarà la violència vers les dones des de l'àmbit del treball i, per això, en col·laboració amb l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, es desenvoluparà una trobada empresarial per conèixer bones pràctiques en matèria d'igualtat en el món laboral.

També s'organitzarà una sessió formativa per a la prevenció dels matrimonis forçats per a professionals de la Taula de mutilació genital femenina que impulsa l'Ajuntament el 21 de novembre.

L'alcaldessa, Agnès Lladó, ha ressaltat que es «vol fer pública i posar en primera pàgina la violència quotidiana que pateixen les dones, però a la vegada, que no tenim por de trencar el silenci i sortir al carrer per sentir-nos valentes i lliures».