Una fuita d'aigua ha posat al descobert un cultiu de marihuana en piscines infantils a Figueres. Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per la plantació i perquè l'electricitat estava punxada. Es tracta d'un veí de Figueres, de 43 anys i nacionalitat espanyola. Està acusat de ser presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un altre delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els fets van passar cap a dos quarts de deu del matí del 10 de desembre. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van rebre l'alerta que en un domicili del carrer d'Olot de Figueres hi havia una fuita d'aigua en un pis.

Amb l'ajuda dels Bombers i de la Guàrdia Urbana, els Mossos van saber que a dins del domicili hi havia una plantació de marihuana i dues piscines de lona amb plantes a l'interior.

També van comprovar que l'aigua sortia del pis i filtrava cap a la zona del pàrquing, on van localitzar una connexió fraudulenta de fluid elèctric. Els Mossos, en interrogar el propietari de l'immoble, van veure que entrava en constants contradiccions sobre qui feia ús d'aquell pis i, finalment, els agents el van detenir com a presumpte responsable de la plantació.

79 plantes de marihuana

L'endemà i després de tenir la corresponent autorització judicial, els Mossos van entrar al domicili i van localitzar un total de 79 plantes, 22 portalàmpades, 22 transformadors, un total de 35 bombetes de 600 watts i dues balances de precisió.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 12 de desembre davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. L'immoble es troba en un carrer del centre de Figueres.