Persecució policial de més de 18 quilòmetres a un traficant d'haixix des del Voló fins a la Jonquera.

El detingut va fugir d'un control a França i la Policia Nacional el va interceptar en territori espanyol amb 37,5 quilos de droga valorats en 64.500 euros al mercat negre.

L'arrestat és un jove de 22 anys, està acusat de tràfic de drogues i ja comptava amb antecedents per aquests tipus de fets.

El detingut ha ingressat a la presó del Puig de les Basses de Girona després de prestar declaració davant del jutge.

Els fets es remunten a dos quarts de dotze de la nit del 26 de gener. Un vehicle amb matrícula francesa que procedia d'Espanya va fugir d'un control policial que havia muntat la policia francesa al Voló.

Els agents van seguir el vehicle que fugia en sentit Espanya. Veient que anava cap a la frontera, els policies van alertar la Policia Nacional de la Jonquera perquè estigués alerta.

Un altre control

El vehicle es va trobar un altre control policial al punt fronterer del Pertús però també se'l va saltar. Amb tot, aquí va patir les conseqüències d'aquesta maniobra i va acabar amb dos pneumàtics danyats.

Finalment, la Policia Nacional el va interceptar a la Nacional II. Els agents van arrestar immediatament al jove conductor.

Els agents van escorcollar el vehicle i van trobar que transportava 83 embalums d'haixix. Que pesaven 38,5 quilos. Els policies van confiscar el vehicle.

Posteriorment, els agents del CNP van realitzar gestions amb la policia francesa, a través del Centre de Cooperació Policial i Duanera del Pertús, i van comprovar que el detingut comptava amb nombrosos antecedents al país gal, entre ells diverses detencions per tràfic de drogues.

El detingut va passar a disposició del jutjat d'Instruccions en funcions de guàrdia de Figueres. El jutge va decretar l'ingrés a presó, al Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres.