L'Ajuntament de Figueres crea un nou carril bici d'1,3 quilòmetres que ha d'enllaçar les Forques amb el barri de Poblenou, a tocar l'avinguda Salvador Dalí, passant per l'Olivar Gran. Els treballs serviran perquè hi hagi un recorregut continu per permetre l'accés directe a equipaments educatius i esportius de la ciutat: escola Joaquim Cusí, escola Carme Guasch, institut Olivar Gran, llar d'infants Lilaina, Escola d'Hosteleria i el futur pavelló d'esports.

S'ha previst la formació de carrils bici guanyant espai a la calçada, l'ampliació dels guals per permetre el pas de bicicletes sense molestar els vianants, i la creació de plataformes elevades per a bicicletes per travessar els carrers, així com una senyalització horitzontal i vertical durant tot el recorregut.

Les actuacions d'adequació del carril bici suposen una inversió de 64.640 euros i estaran enllestides a finals de febrer. Les obres del carril bici de l'Olivar Gran s'emmarquen en el pla de millora que s'ha fixat el govern per tal d'ampliar i potenciar la xarxa de carrils bici a la ciutat i ja en el Pla d'Acció Municipal s'hi recollia la intencionalitat d'avançar en la creació d'eixos de carril bici a la ciutat. Paral·lelament, s'impulsa el projecte BiciTransCat que promou la mobilitat sostenible transfronterera.