El govern de Figueres portarà a votació el pressupost del 2020, xifrat en 59,7 milions d'euros, el proper dimecres 26 de febrer en un ple extraordinari que se celebrarà a la una del migdia. Els comptes municipals s'aprovaran, donat que l'equip de govern (ERC, PSC, Canviem i Guanyem) té majoria, amb 11 dels 21 regidors.

Des de Junts per Figueres, en la comissió informativa d'aquest dijous, van proposar la inclusió de dos projectes al pressupost per a aquest 2020 que permetrien l'aprovació dels comptes sense el vot contrari en bloc de l'oposició.

El grup ha proposat que s'incorporin dues partides, de 30.000 euros cadascuna. Una primera per a la instal·lació de lectors de matrícules a la ciutat, en una «prova pilot» amb l'objectiu d'estendre-ho de cara al 2021. I una segona proposta, consistent en la creació de l'oficina estratègica «Figueres 2030». Es tracta d'un dels punts del programa electoral de Junts i que tindria l'objectiu de dissenyar el futur model de ciutat a llarg termini. El regidor Carles Arbolí (Junts) ha explicat que el govern es va mostrar obert a incloure l'oficina estratègica, però que en el cas del lector de matrícules volen estudiar la proposta «més a fons» i no es descartaria incloure-la més endavant. En tot cas, el grup veu «complex» votar-hi a favor i si s'incloguessin els projectes, el sentit del vot podria encaminar-se cap a una abstenció.

En l'ordre del dia del ple, també s'aprovarà la despesa plurianual fins al 2022 per a la construcció del nou poliesportiu.