25 de febrer de 2020
25.02.2020

Figueres frena l'eruga del boix en diferents espais de la ciutat

L'àrea de Serveis Urbans aconsegueix contenir la plaga al parc Bosc, la plaça Estació i els jardins Enric Morera

25.02.2020 | 00:09
Un dels espais on s'ha actuat.

L'Ajuntament de Figueres ha aconseguit frenar l'eruga del boix a espais com el cementiri de Figueres, els jardins Enric Morera i la plaça de l'Estació. L'eruga del boix ( Cydalima perspectalis) és una plaga invasora que està devastant boixedes naturals i enjardinades de tota Catalunya. Originària d'Àsia, aquí no té depredadors naturals i, per tant, la seva expansió és molt difícil de contenir.

Per aquest motiu, l'àrea de Serveis Urbans de l'Ajuntament de Figueres es va posar com a objectiu lluitar contra aquesta eruga per frenar que avancés dins de la ciutat amb mètodes de lluita integrada.

Així s'han pogut frenar i recuperar bordures de boix centenàries al cementiri, al Parc Bosc, la plaça de l'Estació, la Rambla i Enric Morera.

Per eliminar-la s'han utilitzat productes amb oli de crisantem, bacteris naturals que es troben al sòl i s'utilitzen com a pesticida natural, fermentats naturals a base d'aquest bacteri i per últim lloc, vespes parasitoides d'ous d'eruga, ha informat l'Ajuntament.

Els mètodes de lluita que s'han utilitzat són amb productes a base d'oli de crisantem, bactèries naturals que es troben al sòl i s'utilitzen com a pesticida natural, fermentats naturals a base d'aquest bacteri i, per últim lloc, vespes parasitoides d'ous d'eruga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit