El nen de sis anys que es va ofegar ahir a la tarda amb un amic a la platja de Roses segueix ingressat a l'UCI Pediàtrica de l'hospital Josep Trueta i el seu estat és crític.

Aquest accident aquàtic va succeir ahir a pels volts de dos quarts de set de la tarda i les primeres indagacions, apunten que cap dels menors sabia nedar. La mare d'una de les criatures ho va comentar a l'arribada dels efectius d'emergència després dels fets.

Els dos infants van aparèixer surant, els mateixos pares els van treure de l'aigua i en el moment dels fets hi havia personal sanitari del SEM a prop de la platja i els va atendre. El personal sanitari els va poder remuntar després d'una hora de maniobres de reanimació. Tot i això, un d'ells va perdre la vida i l'altre estava molt greu a l'hora de tancar aquesta edició després de ser traslladats amb dos helicòpters del Servei d'Emergències Mèdiques a l'hospital Josep Trueta de Girona, després d'aterrar a la mateixa platja.

Es dóna el cas que a la platja de Roses encara no s'ha iniciat el servei de socorrisme. Els dos menors, que són d'origen marroquí i residents a Figueres, estaven amb els pares d'una de les criatures a la platja.

La dona hauria explicat a les persones que en aquell moment hi havia en el lloc dels fets que cap dels dos menors sap nedar. A banda del SEM i la Guàrdia civil, fins al lloc també s'hi van traslladar els Mossos i la Policia Local, que va desallotjar la platja perquè poguessin aterrar els helicòpters.

Es tracta de la segona mort d'aquest estiu a les platges catalanes. La primera víctima mortal va ser un home de 89 anys el dia 23 de juny a la platja de Somorrostro de Barcelona.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d'extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.