ERC ha obert un expedient informatiu a l'alcalde de Vilabertran, Martí Armadà (ERC), per les obres sense permís a dos immobles de Figueres, situats al número 23 de la pujada del Castell, davant el Museu Dalí. Les obres van començar durant el confinament a dos pisos destinats a lloguer turístic. L'Ajuntament, en tenir-ne coneixement, va obrir-li un expedient administratiu després de comprovar que els treballs s'estaven fent sense el permís necessari.

Des del partit, en un comunicat emès ahir, recorden que la tramitació de l'expedient informatiu és un «mecanisme intern de transparència i control» que forma part del mecanisme ordinari intern d'Esquerra Republicana per «garantir les bones pràctiques dins l'organització i preservar els valors que defensa el partit», segons es recull en el comunicat.

A més, des del partit remarquen que aquests fets s'emmarquen en les activitats fetes dins de «l'esfera privada» de cada persona, i recorden que l'Ajuntament de Figueres ja ha iniciat d'ofici el procediment pertinent. Aquest mitjà ha intentat contactar amb Martí Armadà, però no ha obtingut resposta.

Els fets es remunten a aquest dimecres, quan l'Ajuntament de Figueres va enviar-hi una inspectora després de rebre queixes veïnals per les obres que s'havien executat durant l'estat d'alarma. Es tractaria d'un dúplex que Armadà hauria volgut convertir il·legalment en 3 pisos separats, dos a la part de baix i un a dalt.

Prèviament a la denúncia, des de l'Ajuntament de Figueres ja s'havia fet un requeriment a Armadà perquè no s'iniciessin les obres i s'executessin sense permís. Un cop obert l'expedient, «seguirà el seu recorregut per tal de regularitzar la situació», concloïa l'Ajuntament en un comunicat.

13 anys d'alcalde

Martí Armadà és alcalde de Vilabertran des de les eleccions del 2007 i ja va ser notícia l'any 2012 per llogar cinc pisos de Figueres a una xarxa de proxenetes d'origen búlgar i romanès que explotava dones a l'N-II. Aleshores el cas es va destapar gràcies a la investigació de la Policia Nacional arran del cas d'una menor que havia estat explotada.