Figueres disposarà de dispensadors de pinso esterilitzador de coloms per tal de controlar la població. El pinso anticonceptiu per a coloms permetrà portar a terme el control de la població d'aquestes aus a la nostra ciutat.

Des de fa temps s'intenta amb diferents tècniques reduir la presència de coloms perquè representen un problema de brutícia i sanitari.

El colom és probablement l'au més significativa de totes les que viuen a Figueres. Té a més una gran interacció amb els ciutadans, dels quals accepta el menjar que li ofereixen, arribant en molts casos a dur a terme comportaments de petició d'aliment.

L'Ajuntament ha informat que durant aquests mesos s'ha constatat que els coloms són animals de costums i que si tenen menjar diari i al mateix lloc, es mantenen controlats i a prop de l'origen del menjar.

Per això s'hi posarà pinso que portarà anticonceptiu durant només els mesos en què les aus es reprodueixen, la resta de l'any serà pinso de cereal. El fet que el pinso es doni cada dia al mateix lloc i mateixa hora farà que el colom s'acostumi a la rutina i garantirà l'anticoncepció.

Aquest pinso també farà que els excrements de coloms siguin més consistents i, per tant, s'evitarà el deteriorament de façanes i edificis.

El que cal, amb aquesta mesura, és que la ciutadania col·labori a una bona implementació evitant alimentar els coloms i així poder controlar-los.