01 de agost de 2020
01.08.2020
Diari de Girona

Roses recuperarà la trama urbana de la vila medieval dins la Ciutadella

La càtedra d'arqueologia comença dilluns excavacions arqueològiques A Castelló es buscaran restes romàniques a tocar la Basílica

31.07.2020 | 23:52
El punt on se situava la vila Medieval.

Roses començarà dilluns excavacions arqueològiques a través de la Catedra Roses d'Arqueologia. Ho farà a la Ciutadella, on s'espera recuperar la trama urbana de la vila medieval per tal de poder ser visitada. Els treballs es perllongaran fins al 28 d'agost.

Els treballs a la Ciutadella permetran donar un salt important en el coneixement de la creació i evolució de la Roses medieval. Al mateix temps, serviran per posar a l'abast de la població i visitants una part important de la trama urbana de la vila, facilitant així la comprensió de l'espai, al temps que la incorporació de nous elements enriquirà la visita a l'espai cultural i parc arqueològic de la Ciutadella.

Les tasques se centraran en finalitzar l'excavació del carrer Major de la població -que connectava la zona del port amb el monestir de Santa Maria-, així com les illes de cases que el flanquegen, recuperant el que era el principal camí que vertebrava la població medieval.

Els treballs es reprendran dilluns organitzats per la Càtedra Roses d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i l'Ajuntament de Roses i seran dirigits per Lluís Palahí.


A la Basílica de Castelló

A Castelló d'Empúries també s'espera començar de nou excavacions arqueològiques, en aquest cas a l'entorn de la Basílica. Si es compleix el calendari previst, els treballs començaran al setembre.

S'intervindrà en un sector a la zona del carrer Carbonar. La bona disposició de la propietat del Palau Macelli permetrà excavar un espai ran de l'església, a tocar de la porta del carrer que porta aquest nom. Aquí s'esperen localitzar restes relacionades amb la fase romànica de l'edifici, molt probablement del cementiri que es va establir a l'espai de la sagrera entre els segles XI i XII. Les excavacions completarien les d'anys anteriors tancant la seqüència de les fases d'ocupació de l'edifici.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook