Els Mossos d'EsquadraLes sancions per les infraccions ascendeixen a 15.500 euros. Nou de les 13 jornades laborals treballades eren amb excessos prolongats de conducció.

El denunciat és un ciutadà turc de 43 anys i ha acabat denunciat per deu sancions per excedir el temps legal en la conducció i descans.

Agents dels Mossos d'Esquadra del sector de trànsit de Borrassà, especialitzats en matèria de transports, van aturar el 31 de juliol un camió de gran tonatge que circulava en sentit nord de l'AP-7, a l'altura del punt quilomètric 18.

Els agents el van interceptar al peatge següent, al punt quilomètric 6,5 de la Jonquera. El camió, que anava buit de càrrega i provenia de Saragossa, es dirigia cap a Turquia, des d'on també en provenia el passat 25 de juliol.

Jornades maratonianes

Fetes totes les comprovacions de la documentació del conductor i del camió, els Mossos van veure que durant diversos dies del mes de juliol havia conduït en jornades maratonianes sense dur a terme el descans obligatori.

Concretament els agents van veure com en tretze jornades de treball s'havien produït nou infraccions per excés de conducció diària i manca de descans del conductor.

El 29 de juliol va fer una conducció total de 30 hores seguides sense repòs.

I entre els dies 14 i 27 de juliol va fer jornades de 25, 24, 23 i 19 hores sense el corresponent descans obligatori.