23 de setembre de 2020
23.09.2020
Diari de Girona

Retiren vegetació al Fluvià per evitar desbordaments

L'ACA porta a terme una actuació dins el Parc Natural dels Aiguamolls per treure les restes acumulades durant el temporal «Gloria»

22.09.2020 | 23:07
El punt on s'han portat a terme els treballs de retirada de vegetació acumulada.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha acabat els treballs de retirada de les acumulacions de vegetació al riu Fluvià per evitar desbordaments. S'han portat a terme dins el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. La vegetació es va acumular després del temporal Gloria, el passat mes de gener. S'ha aprofitat l'actuació, que ha tingut una durada d'un mes i mig, per retirar els residus urbans que el riu va arrossegar.

Les directrius d'actuació s'han consensuat amb la direcció del parc i s'han portat a terme quan ha acabat l'època de nidificació de la majoria d'ocells.

Els treballs s'han portat a terme amb una màquina giratòria, una processadora de troncs i un tractor amb cabres per poder-los estirar. Els operaris s'han encarregat dels treballs més precisos amb motoserra i de recollir la brossa.

Les tasques han consistit només a retirar el material vegetal arrencat i tombat i que s'ha acumulat formant grans piles.
Segons ha informat Medi Ambient, s'han deixat uns quants troncs puntuals tombats dins l'aigua i dins la llera perquè serveixin de refugi i de font d'alimentació per a la fauna, tant terrestre com aquàtica. Els troncs, a banda de constituir una aportació d'humus al sòl, pels insectes, bacteris i fongs que els descomponen, permet l'alimentació de petits mamífers, amfibis, rèptils, ocells i peixos.

També s'han deixat les soques d'aquests arbres en punts on puguin ser arrossegades de nou.. S'ha aprofitat l'actuació, que ha tingut una durada d'un mes i mig, per retirar els residus urbans que el riu va arrossegar.

Les directrius d'actuació s'han consensuat amb la direcció del parc i s'han portat a terme quan ha acabat l'època de nidificació de la majoria d'ocells. Els treballs s'han portat a terme amb una màquina giratòria, una processadora de troncs i un tractor amb cabres per poder-los estirar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook