La Guàrdia Civil ha comissat 5.100 objectes falsificats en una botiga de la Jonquera. L'actuació es va fer dissabte i els productes estan valorats en més de 928.000 euros. Els agents van actuar després de constatar l'existència d'un local comercial on presumptament hi havia exposats una gran quantitat d'articles suposadament falsificats.

La botiga es troba al nucli dels Límits de la Jonquera i la Guàrdia Civil de Girona va tenir coneixement en la seva lluita contra el frau i la falsificació de marques comercials que s'hi exposava gènere falsificat de diferents marques de prestigi, com samarretes, dessuadores, sabatilles d'esport, bosses, xandalls, entre d'altres.

Per tot això els guàrdies civils de la Secció Fiscal de la Jonquera van intervenir-hi dissabte. Van inspeccionar el local i van comprovar que efectivament hi havia gènere suposadament falsificat. Els pèrits de diferents marques van confirmar que eren còpies. Els agents van intervenir un total de 5.100 articles confiscats per un valor de 928.200 euros.

De l'actuació a la Jonquera, els agents van instruir diligències per un suposat delicte contra la propietat industrial, que van ser remeses al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Aquesta zona de la Jonquera, el nucli dels Límits, està al punt de mira de la lluita contra les falsificacions. De fet, els Estats Units posen aquesta zona d'Espanya en la llista negra des de fa tres anys pel que fa a la venda de productes falsificats i alerten dels seus perills.

Des de principis d'any i fins a l'octubre la Guàrdia Civil de Girona ha realitzat 17 inspeccions en locals comercials i ha confiscat més de 32.900 articles falsificats, que estan valorats en més de 5,9 milions d'euros.

Cal destacar que les falsificacions causen anualment un important cost a les marques objecte del frau, cosa que comporta una pèrdua d'ingressos per a les marques i per a la hisenda pública.