Més d'una trentena de voluntaris i tècnics van anellar el 17 i 18 d'octubre més de 1.500 ocells de 33 espècies al cap de Creus en el marc del Cap de Creus Autumm Weekend (CCAW), un esdeveniment que aplega experts i voluntaris del món de l'ornitologia per participar a l'estudi de migració d'aus al continent europeu. Es van anellar més de 1.000 exemplars més que l'any passat i, per primer cop, un becadell comú, dos colltorts i un pardal roquer.

Els participants es van situar en sis punts dins el Parc Natural: al mas de Rabassers de Dalt, mas Rabassers de Baix, embassament de Rabassers, vall de Montjoi, vall de Jóncols, i olivars de Roses.

Les espècies més anellades, segosn han informat el Departament de Territori i Sostenibilitat, han estat el tallarol de casquet ( Sylvia atricapilla), amb 661 exemplars, el tallarol capnegre, ( Sylvia melanocephala), amb 431, i el pit-roig ( Erithacus rubecula), amb 332.

Destaquen l'anellament del becadell comú ( Gallinago gallinago) i dos colltorts ( Jynx torquilla), que no pertanyen a la família dels passeriformes, i també un pardal roquer ( Petronia petronia). En els tres casos és el primer cop que s'anellaven. El becadell és poc comú al parc, mentre que el colltort és migrador i normalment en aquesta època ja no es deixen veure per la zona. Pel que fa al pardal roquer, cada vegada és més escàs.

També es van anellar alguns exemplars que ja havien estat anellats altre anys, la qual cosa consideren que mostra la seva predilecció per aquest espai. I dos tallarols de casquet amb anelles de Bèlgica i de la República Txeca d'on probablement són originaris.

Pel que fa a les espècies migradores de llarga distància, que hivernen al sud del Sàhara, s'ha anellat un rossinyol comú ( Luscinia megarhynchos), quatre cotxes cua-roges ( Phoenicurus phoenicurus), una boscarla de canyar ( Acrocephalus scirpaceus), tres tallarols grossos ( Sylvia borin) i un mastegatatxes ( Ficedula hypoleuca).

Seguiment científic

Les dades que es recullen es consideren importants per fer seguiment científic de manera continuada

Veure les tendències de les poblacions de les diferents espècies, entre altres qüestions.

En els propers mesos s'analitzaran les dades per tal de conèixer les característiques de les aus que s'aturen aquí i si hi ha diferències segons l'hàbitat que utilitzen.