Els veïns de l'avinguda Pau Casals de la Jonquera han esgotat la paciència i ahir al matí van tallar al trànsit el carrer per mostrar el seu malestar davant les constants avaries elèctriques que pateixen. Ahir es va produir una nova incidència i ja és almenys la segona en l'última setmana, segons han confirmat fonts d'Endesa, i els veïns han dit prou. Durant tres hores van ocupar el carrer impedint circular els vehicles en la principal via d'entrada i sortida al municipi per tal de reclamar solucions a la companyia, així com la instal·lació d'un grup electrogen mentre s'executen els treballs de reparació. Fins al lloc s'hi van desplaçar Mossos d'Esquadra i Policia Local.

Segons la companyia elèctrica, la incidència es va produir en la línia soterrada de baixa tensió a dos quarts de nou del matí. Endesa en va tenir coneixement arran de les trucades dels mateixos veïns que alertaven de la situació, i fins al lloc s'hi va desplaçar un equip tècnic per localitzar el punt de l'avaria i procedir a reparar-lo. Aquestes mateixes fonts asseguren que no es pot enviar un grup electrogen fins que no es localitzi l'avaria i hi hagi una previsió per al restabliment del fluid elèctric.

Pressió de l'Ajuntament

Així mateix, l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, va explicar que a dos quarts de nou del matí tot el municipi es va quedar temporalment sense llum i que l'únic punt on no es va recuperar la connexió va ser a l'avinguda Pau Casals. Tal com va detallar Martínez, l'Ajuntament va contactar diversos cops amb Endesa per sol·licitar el generador elèctric, el qual depèn del temps de reparació de l'avaria. «És la segona incidència en menys d'un mes en aquest barri i és normal que els veïns estiguin emprenyats», admetia l'alcaldessa.

De fet, l'Ajuntament ja va pressionar en l'última incidència la companyia Endesa perquè proporcionés al barri un grup elèctric, però des de la companyia no el van facilitar. «L'últim grup no ens el van portar perquè deien que trigarien més a enviar-lo i connectar-lo que no pas a reparar l'avaria», va assegurar Sònia Martínez.

Els veïns, però, n'estan farts. Diuen que és un problema que s'ha allargat durant dos anys i la companyia ja ha hagut de fer diverses reparacions a la xarxa soterrada. La incidència va afectar una cinquantena de veïns, però també els negocis de la zona, que es van quedar completament a les fosques.

En el cas dels veïns afectats, el tall els va deixar sense calefacció, aigua calenta i, alguns d'ells, sense vitroceràmica per cuinar. Davant d'aquesta situació, van ocupar l'avinguda de forma esporàdica amb l'objectiu de visibilitzar el seu malestar i exigir solucions.