Vilafant va celebrar la setmana passada les visites escolars «Vilafant 1900» amb alumnes de les escoles Les Mèlies i Sol i Vent, en les quals els escolars viatgen cent anys enrere a través de diferents espais de la població d'on coneixen informació.

Visiten els llocs més emblemàtics del nucli antic de Vilafant i la història que aquests guarden: el mas Requesens, la torre d'en Solé, la plaça Major amb la font de Vilafant, l'alzina centenària de Can Massanet, l'escola Sol i Vent, entre d'altres.

L'alumnat apren, per exemple, L'auca del carro, la història del plataner centenari de la llibertat que va haver d'ésser reemplaçat a la plaça Major o les diferents localitzacions de l'Ajuntament dins el poble de Vilafant abans que se situés on és avui dia.

La visita acaba de nou davant de l'Ajuntament amb la rebuda per part de l'alcaldessa, Consol Cantenys, que contesta a les diferents preguntes que tenen els escolars.

Des de de l'Ajuntament han volgut posar de manifest el compromís per part del professorat a respectar les mesures de seguretat establertes contra la covid19s: dur la mascareta en tot moment, fer ús de gel hidroalcohòlic amb rentada de mans, i sobretot mantenir el grup bombolla ampliada (grup de convivència escolar).