El Consell de Ministres ha aprovat obres d'emergència per a la consolidació del baluard de Sant Narcís del Castell de Sant Ferran de Figueres, segons informa la Subdelegació del Govern a la província, que situa l'import de les actuacions en poc més de 354.000 euros.

Aquesta fortalesa és una edificació de titularitat estatal adscrita al Ministeri de Defensa i actualment cedida al Consorci del Castell, que va ser declarada Bé d'Interès Cultural amb categoria de Monument el 1988.

Des del 2019, el Ministeri de Cultura i Esport executa obres a l'immoble, concretament al baluard de Sant Narcís que han deixat a la intempèrie un seguit d'estructures del que va ser un polvorí de les que no tenien indicis per haver-s'hi produït una explosió.

Les actuacions a realitzar passen per conservar les troballes, mantenir les textures dels revestiments dels paraments, evitar la inundació de soterrani per aigües i arrossegaments de terra dels espais confrontants, facilitar l'evacuació d'aigua de pluja i consolidar les parts disgregades dels paviments i estructures trobades.