27 de gener de 2021
27.01.2021
Diari de Girona

La Junta Electoral ordena retirar l'estelada de la comissaria de Castelló

El cap de llista de Cs assegura que s'hauria d'aplicar el règim disciplinari als responsables

26.01.2021 | 23:45
La Junta Electoral ordena retirar l'estelada de la comissaria de Castelló

La Junta Electoral de la zona de Figueres ha ordenat a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries retirar l'estelada de la comissaria de la Policia Municipal arran d'una denúncia presentada per Cs. La Junta ja va ordenar a l'Ajuntament de Figueres retirar la pancarta «Llibertat presos polítics».

El cap de llista de la formació a Girona per al 14-F, Jean Castel, ha afirmat que «és lògic» que els donin la raó perquè «ens trobàvem una vegada més davant de la vulneració de la neutralitat institucional en els edificis públics».

Segons Castel, el que tocaria és que l'alcalde hagués ordenat al cap de la policia que retirés la bandera i s'apliqués «el règim disciplinari als responsables, tot i que considerem que el cap de la policia hauria d'haver actuat de mutu propi».

Des de Cs insisteixen que els edificis públics «representen a tots els ciutadans» i adverteix que seguiran denunciant i defensant la «neutralitat» de l'espai públic. En aquest sentit, el cap de llista de la formació afirma que el seu partit és «l'única garantia constitucionalista de centre moderat liberal-progressista» que pot garantir-ho.«A Catalunya calen menys drapets de republiquetes de fireta i més treballar per la ciutadania», remarca.

La Junta Electoral de zona de Figueres va ordenar fa una setmana a l'Ajuntament de Figueres que en un termini de 48 hores retirés la pancarta de «Llibertat presos polítics» de la façana del consistori arran de la denúncia per part de Vox.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook