La Guàrdia Civil ha comissat 61 quilos de marihuana en un camió i en un bus que circulaven per la Jonquera.Els agents han arrestat el xofer del tràiler que duia 55 quilos de droga ocults a la cabina.

Els comissos s'han realitzat en dues actuacions diferents entre dijous i divendres passat. La més important va ser el 28 de gener quan guàrdies civils de la Secció Fiscal de la Jonquera van aturar el camió. Després d'identificar el xofer del vehicle, amb matrícula eslovena, van descobrir la droga amagada a la cabina. La substància vegetal era marihuana i, un cop extretes les bosses descobertes, van donar un pes total de 55 quilos. Els agents van arrestar un ciutadà eslovè, A.A, de 36 anys, com a presumpte delicte contra la salut pública.Estaven fent un control fiscal a l'AP-7 i de matinada van fer aturar un autocar de línia regular que realitzava el trajecte entre Barcelona-Lió. Van inspeccionar la zona de càrrega. Van sospitar d'una de les maletes. Van intentar identificar el seu propietari però ningú se'n va fer càrrec.

Davant d'això i en presència del conductor de l'autocar, van procedir a la seva obertura i dins van trobar-hi diverses bosses envasades al buit amb sis quilos de marihuana. Els agents van instruir diligències que, juntament amb el detingut i la droga intervinguda, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia dels de Figueres.

La Guàrdia Civil destaca que en tres dies -27 al 29 de gener- ha comissat 463 quilos de marihuana i 3,8 d'haixix a la Jonquera.