08 de febrer de 2021
08.02.2021
Diari de Girona

Constitueixen una plataforma per aturar els parcs eòlics a l'Albera

Els veïns s'han agrupat en una entitat per frenar l'allau de projectes . L'Ajuntament de Capmany ha presentat al·legacions a una proposta amb deu aerogeneradors al seu terme

08.02.2021 | 10:37
Els membres de la pltaforma presentant l'acte a Capmany.

La Plataforma ALLIMO i el Manifest Salvem l'Albera-Aturem el "Parc" eòlic és el nou moviment social a l'Alt Empordà per aturar els tràmits i evitar parcs eòlics a l'Albera. Dissabte es van presentar a Capmany on l'Ajuntament ha presentat al·legacions a un projecte que afecta el seu terme municipal.

La Ponència d'Energies Renovables ja ha donat llum verda al projecte Galatea que preveu instal·lar 10 aerogeneradors a les zones de Canadal, els boscos del Mas Forcada, els Erms, Santa Llúcia i el camp d'en Godila.

"Davant l'allau de projectes" a l'Albera i arreu de la comarca amb "més de 30 aerogeneradors de 200 metres d'altura presentats fins ara", exposen al manifest, i de la "possible i probable reactivació dels projectes aturats fa uns deu anys, que podrien suposar la implantació de 100 aerogeneradors més", aquests veïns s'han agrupat per "l'atac frontal al nostre patrimoni".

Intentaran lluitar contra els projectes que podrien malmetre aquest entorn natural. Posen de manifest que estan a favor de la implantació de les energies alternatives però que aquests projectes són incompatibles amb els espais naturals on es volen situar.

Defensen la preservació del patrimoni geològic, natural i cultural d'aquesta part de l'Albera en termes de la Jonquera, Cantallops, Capmany, Sant Climent, Espolla i Masarac.

Demanen l'aturada urgent de tots els avantprojectes que s'estan tramitant a l'Albera per part de la Ponència d'Energies Renovables. Aquesta ja ha acordat la viabilitat de l'emplaçament del Parc Eòlic Gatalatea.

També demanen la moratòria de totes les instal·lacions industrials de generació d'electricitat mitjançant fonts d'energies renovables a la comarca fins a l'aprovació d'un Pla Comarcal de l'energia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook