07 de març de 2021
07.03.2021
Diari de Girona

Proliferen els intrusos a l'estadi Albert Gurt de Figueres pel mal estat del tancament

Les entrades constants a la instal·lació coincideixen amb la retirada de la partida d'aquest any per a la protecció perimetral, que s'ajorna a l'any vinent

07.03.2021 | 00:32
Imatges de persones que han accedit a l'interior de l'estadi.

Les intrusions sense control a l'Estadi Municipal Albert Gurt continuen a l'ordre del dia. Amb l'arribada del bon temps, la instal·lació municipal d'atletisme és utilitzada sense permís per un bon grapat de gent que salta per diferents punts febles del tancament actual que és molt deficient. L'Ajuntament està pendent d'instal·lar-hi una tanca però el projecte no s'executarà aquest any.

En un vídeo recent captat per usuaris apareixen prop de quaranta persones. Des de les entitats usuàries de la instal·lació asseguren que poden «arribar a una vuitantena», campen als seus aires en un espai tancat i videovigilat sense cap control extern, ni intervenció de les autoritats.

Les imatges van ser enregistrades poc abans que l'Ajuntament de Figueres decidís donar de baixa la partida per executar el tancament perimetral del recinte prevista per aquest any i utilitzar-la per a l'adquisició de nova maquinària de neteja.

La modificació es va aprovar en el passat ple ordinari. La partida prevista era de 125.000 euros i s'havia de completar aquest mateix 2021 per poder començar amb les millores dels vestuaris i els equipaments interiors del recinte.

El govern municipal va justificar que els informes tècnics apuntaven que no es podria executar aquest any i per això es va optar per destinar-la a la compra de maquinària. Però la situació actual de l'estadi preocupa als usuaris, que veuen com s'hi accedeix amb total impunitat.

Segons les entitats usuàries, «les càmeres de videovigilància instal·lades sembla que tampoc compleixen amb la seva funció de control i dissuasió, ja que els 17.700 € d'inversió al març del 2019 no han reduït l'entrada de gent sense permís ni control a l'Albert Gurt».

Comunicat de les entitats

Les dues entitats usuàries de la instal·lació han publicat un comunicat mostrant el seu rebuig a la decisió del consistori a posposar el tancament perimetral de l'estadi i la reassignació dels fons cap a una altra partida aquest 2021.

La manca de manteniment de l'espai passa, segons ha declarat l'Ajuntament de Figueres reiteradament, per tancar la instal·lació i poder completar les accions dels equipaments interiors. Una primera actuació que, com a mínim, es dilatarà fins al 2022 o 2023.

A més, el Club Atletisme Figueres i el Club Esportiu Juncària han manifestat que «la decisió s'ha fet sense cap notificació a les entitats usuàries de l'estadi, tot i la insistència de la regidoria d'esports en diferents reunions que el tancament es podria completar abans d'acabar el 2021», via comunicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit