L’Ajuntament de Vilafant ha intervingut als camins a l’entorn del Manol per tal que es pugui descobrir aquest espai natural. Des del govern es defensen de les crítiques d’ERC que qüestionava els treballs assegurant que són respectuosos amb l’entorn natural. Aquesta setmana han realitzat una visita amb el grup per mostrar-los la intervenció.

Les tasques de millora estan a punt de finalitzar. Només queden algunes zones per senyalitzar, equipar amb mobiliari algunes de les àrees de descans.

L’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, ha explicat que «amb aquest projecte volem que tots els vilafantencs i qui ens visitin puguin passejar pel valuós entorn natural del que disposa Vilafant, per això en alguns punts hem fet els camins més amples i en d’altres hem creat alguna rampa». Segons el govern, es tracta d’uns treballs que s’han realitzat seguint criteris de respecte mediambiental, fent un ús mínim de maquinària.

S’han retirat arbres morts, caiguts o inestables al voltant dels camins i s’han tret canyes d’una espècie invasora. A l’entorn dels camins s’hi han deixat les branques i troncs dels arbres morts, per tal de crear un hàbitat pels petits animals i insectes.

En alguns punts, s’han realitzat tasques de desbrossament per tal de permetre l’observació de la llera del riu Manol, obrint així petits miradors. A més, s’instal·laran 12 taules i 14 bancs de fusta en 4 punts que permeten el descans i l’observació.

Des de l’Ajuntament s’ha realitzat aquesta visita per tal d’aclarir els dubtes que els grups que l’oposició va plantejar en el marc del darrer ple. Els tècnics ha mostrat que es tracta de mesures respectuoses amb l’entorn.