L'Ajuntament de l'Escala ha aprovat inicialment el projecte d'urbanització del passeig Lluís Albert donant continuïtat a la millora del front marítim del nucli antic.

Tindrà dos sentits de circulació i es restringirà el pas a partir del carrer de la casa Gran per on podran passar només els veïns i vehicles autoritzats.

El projecte està valorat en 1,6 milions d'euros i ha estat aprovat per unanimitat.

La urbanització suposarà crear un paviment a un sol nivell com a la resta de façana marítima. Es permetrà circular en els dos sentits, però ho podran fer només els veïns i vehicles autoritzats a partir del carrer de la casa Gran. Hi haurà càmeres de vigilància.

Segons l'Ajuntament, doncs, des de l'avinguda Ave Maria i el carrer de la Casa Gran, "es tractarà d'una circulació regulada i controlada mitjançant càmeres".

Pel que fa a l'estacionament, l'Ajuntament ha informat que hi haurà una vintena de places d'aparcament de rotació ràpida. Es tracta places similars a les ubicades en altres punts de la població on es pot estacionar el cotxe 20 minuts per fer gestions ràpides. Per tal d'afavorir al petit comerç, en aquesta zona es podria permetre un estacionament més llarg.

També hi haurà una zona de càrrega i descàrrega de vuitanta metres línies.

Els característics tamarius que voregen el litoral i que estan protegits dins el catàleg d'arbres i arbredes d'interès local, es mantenen i es preveu també que a la part del passeig que hi ha davant les façanes dels habitatges també es faci una línia d'arbres. A més, es preveu la ordenació de possibles terrasses per als establiments que hi ha en aquest tram.

Et pot interessar:

Les obres inclouen la renovació i millora de les xarxes de serveis.

El regidor d'Urbanisme, Josep Bofill, va remarcar que "s'ha dissenyat una actuació que es prou polivalent per tal que es puguin anar aplicant canvis en la gestió de l'espai sempre que es consideri necessari". A més, la voluntat és afavorir l'activitat econòmica a la zona.