El jutge va decretar ahir presó sense fiança per al camioner begut que en va atropellar mortalment un altre a la Jonquera i que va provocar un segon accident quan fugia contra direcció.

L’acusa de deu delictes diferents, entre els quals homicidi per imprudència greu, omissió del deure de socors, conducció temerària i sota els efectes de l’alcohol. L’arrestat va admetre al jutjat que diumenge havia begut però també va dir que es trobava en «condicions òptimes» per agafar el tràiler (tot i haver donat una taxa de 0,66 mg/l).

L’home sosté que no va adonar-se que havia atropellat un altre camioner i que no va aturar-se perquè «tenia pressa». El jutjat qualifica el relat «d’inaudit» i diu que la seva justificació, fins i tot, és «pueril».

El camioner detingut diumenge, que té 39 anys i és de procedència marroquina, va passar a disposició judicial ahir al matí. Davant el titular del Jutjat de Primera Instància 6 de Figueres, el camioner va relatar que diumenge havia arribat amb el tràiler a la Jonquera cap a dos quarts de nou del matí, i que des d’aleshores i fins que va tornar a agafar el camió (cap a les sis de la tarda) havia estat bevent.

En concret, l’home va dir que va prendre tres «quintos» de cervesa i cinc llaunes més de mig litre cadascuna. Segons recull la interlocutòria de presó, el camioner també va declarar que «mai li ha passat res per beure» durant els descansos, i va assenyalar «expressament» que diumenge a la tarda es trobava «en condicions òptimes» per conduir. Això, però, xoca frontalment amb els dos accidents –un dels quals, mortal- que va causar aquella tarda.

Primer va atropellar mortalment un altre transportista després d’impactar contra el seu camió. Després, l’infractor va entrar en contra direcció a una de les rotondes que hi ha a l’N-II i va xocar contra un cotxe que circulava pel giratori. La conductora i les dues ocupants d’aquest vehicle van quedar ferides i van haver de ser traslladades a l’hospital Trueta de Girona.