Un camioner begut va atropellar mortalment amb el seu tràiler, ahir a la tarda, un company amb qui s’havia discutit una estona abans, i va provocar ferides a tres persones en xocar contra el seu vehicle quan circulava contra direcció per una rotonda per intentar fugir del lloc de l’atropellament, a la Jonquera.

La policia local d’aquesta localitat va arrestar el conductor del camió, de 39 anys i nacionalitat marroquina, que va donar positiu en el control d’alcoholèmia que se li va practicar després del seu arrest. L’aparatositat de la col·lisió entre el tràiler i l’altre vehicle, un turisme, va provocar un ampli desplegament d’efectius dels diferents serveis d’emergència, i va obligar a tallar la carretera N-II durant una estona.

Els fets es van produir al voltant de les sis de la tarda. Segons diversos testimonis, el conductor del camió s’hauria discutit amb un company de feina. I quan aquest marxava de la zona a peu, l’arrestat l’hauria envestit amb el seu tràiler i li hauria causat la mort. Tot seguit va intentar fugir del lloc dels fets circulant contra direcció per una rotonda de l’N-II, i en fer-ho va xocar contra un turisme amb matrícula francesa i ocupat per quatre persones, tres de les quals van resultar ferides i van haver de ser traslladades a l’hospital Josep Trueta de Girona, una de les quals, la més greu, en helicòpter. Després del xoc amb el cotxe, el camioner va continuar intentant fugir de la zona, i va acabar fent caure un fanal en un nou xoc.

L’accident va mobilitzar diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), i va obligar a tallar la carretera N-II una estona.

El camioner va ser arrestat acusat inicialment de conducció temerària, encara que en haver donat positiu en el control d’alcoholèmia també se l’acusa de conduir sota els efectes de l’alcohol i d’abandonament del lloc de l’accident. Ahir mateix va passar a mans dels Mossos d’Esquadra abans de quedar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres.