El jutge de Figueres ha deixat en llibertat provisional el professor de judo de Vilafant acusat d'abusos sexuals. A banda, el magistrat del jutjat número 4 d'instrucció de Figueres, en funcions de guàrdia també ha acordat que el professor d'arts marcials s'haurà de personar periòdicament davant l'autoritat judicial. També, com ha demanat la Fiscalia, s'han dictat ordres d'allunyament i de prohibició de comunicació amb les denunciants. Segons informa el TSJC la causa es manté oberta per un suposat delicte d'abús sexual. L'arrestat és conegut a l'Empordà, es diu D.A. té 30 anys i és veí de Vilafant.

Se l'acusa de ser el presumpte autor de tres delictes d'abús sexual a menors. La policia el va arrestar aquest dilluns a primera hora del matí però la investigació va començar el 4 de novembre després que tres mares presentessin denúncia per presumptes abusos als seus fills davant de la comissaria de Figueres. De moment hi ha aquestes tres denúncies però no es descarta que al llarg de les hores se'n puguin presentar més perquè l'entitat on treballa el professor dona classes també en més poblacions de l'Empordà. Els abusos sexuals que presumptament hauria perpetrat el professor són tocaments i les víctimes, nenes. Haurien començat fa tres anys. Les menors afectades són adolescents i les edats oscil·len entre els 13 i 15 anys.

El jutjat d'instrucció 4 de Figueres ha deixat en llibertat provisional el professor de judo de Vilafant (Alt Empordà) detingut aquest dilluns per abusar sexualment de menors a qui feia classes. Després de passar a disposició judicial, la jutgessa ha acordat, d'acord amb les mesures sol·licitades per la fiscalia, que quedés en llibertat amb mesures cautelars com l'obligació de personar-se periòdicament als jutjats (ha de signar els dies 4 i 14 de cada mes) i la incomunicació i allunyament respecte de les denunciants. També se li retira el passaport, se li prohibeix sortir del territori nacional i no podrà exercir cap feina relacionada amb menors. La causa està oberta per un delicte d'abús sexual. La investigació va començar la setmana passada arran les denúncies de tres mares. La jutgessa ha acordat llibertat provisional per al professor de judo detingut per abusos sexuals a menors. L'arrestat ha comparegut aquest migdia, però només ha respost a preguntes de la seva defensa –la jutgessa no n'hi ha fet-.

Segons ha explicat l'advocada i portaveu de les famílies denunciants, Olga Carbonell, l'advocat de l'arrestat s'ha limitat a fer-li preguntes relacionades amb el seu arrelament a la zona, «no ha entrat en el fons». «Després d'això, la jutgessa no ha vist la necessitat de fer compareixença de presó», ha dit Carbonell, que ha lamentat que s'hagi comunicat a la premsa la decisió mentre encara s'estava fent l'interrogatori. «És incomprensible que en un cas com aquest, la decisió ja estigui escrita i notificada a la premsa», ha afirmat. Carbonell ha dit que ara hauran d'estudiar-la, però ha avançat que, a banda de dues compareixences al jutjat al mes, també se li retirarà el passaport. A més, se li ha imposat un allunyament de les denunciants i se li ha prohibit expressament que mantingui cap mena de contacte amb altres alumnes per evitar possibles «coaccions».

«Per això, creiem que ara és molt important que les famílies facin la seva feina perquè han de ser conscients que els agradi o no poden haver passat coses», ha dit l'advocada. En aquest sentit, ha animat les famílies perquè els facin arribar proves. «Contactarem amb elles i qualsevol cosa, encara que pugui semblar banal, que ens ho facin arribar perquè necessitem una compareixença de presó i si tenim proves, es podrà fer», ha afegit. En relació amb això, ha dit que ara estudiaran si recorren la decisió judicial o si s'esperen a recopilar més proves. «Estem rebent moltes trucades i crec que les pròximes hores seran determinants si ens podem nodrir de més proves o més denúncies», ha afegit. Carbonell també ha detallat que de les tres denúncies que es van fer davant dels mossos de Figueres, dues corresponen a abusos a menors i una altra que va interposar la mare d'una altra noia que ara ja és major d'edat, però que també n'hauria patit quan era menor.

Suspeses les classes de judo

L'Ajuntament de Vilafant (Alt Empordà) ha decidit suspendre les classes de judo de l'Associació Hajime, on s'investiga un cas de presumpte abús sexual del president i professor de l'entitat a tres alumnes menors d'edat durant almenys cinc anys. El consistori ha pres aquesta mesura d'acord amb la mateixa associació fins que s'aclareixin els fets. De la mateixa manera, l'equip de govern municipal respecta la presumpció d'innocència i per això espera que la justícia dilucidi el que ha passat «com més aviat millor». En tot cas, el consistori ha mostrat el «més absolut rebuig» a «qualsevol conducta inadequada» com la que s'investiga. Després de passar a disposició judicial, la jutgessa ha acordat, d'acord amb les mesures sol·licitades per la fiscalia, que el professor investigat quedés en llibertat amb mesures com l'obligació de personar-se periòdicament als jutjats i la incomunicació i allunyament respecte de les denunciants. La causa està oberta per un delicte d'abús sexual. La investigació va començar la setmana passada arran les denúncies de tres mares.