La delegació de l’Alt Empordà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) repassarà les bones pràctiques d’arquitectura a la ciutat a través de projectes elaborats els darrers deu anys. Es tracta d’un cicle de quatre sessions per posar en valor la professió d’arquitectes. El cicle es portarà a terme els dies 18 i 25 de març, i l’1 i el 8 d’abril a les set de la tarda.

Les sessions s’estructuren en quatre temàtiques diferents on els arquitectes autors de les obres compartiran la seva experiència explicant com aquestes s’insereixen amb la ciutat existent, des d’una gran diversitat de programes funcionals, sistemes constructius i llenguatges.

La primera jornada estarà dedicada a la reutilització d’edificis col·lectius residencials (18 de març), amb la participació de Joana Argerich, Montse Llorens, Misé Coll, Pep Gorgot i Noemí Molpeceres. La segona sessió versarà sobre la reconstrucció d’edificis col·lectius residencials (25 de març) amb Mercè Mayoral, Misé Coll, Pep Gorgot, Eugènia Poch, Maria Mercè Oriol i Miquel Poch. A la tercera sessió, on se centrarà la mirada en els habitatges individuals inserits en el teixit (1 d’abril), hi participaran Dana Palmada, Iban Roca, Eugènia Poch i Josep Maria Modolell. El cicle es tancarà amb els espais d’activitat, equipaments i oficines (8 d’abril) amb Jordi Pigem, Marta Matamala, Maria Mercè Oriol i Rosa Cullell.

El cicle el coordina l’arquitecte Joan Falgueras i pretén posar en valor la professió presentant la selecció de projectes.