Els Bombers van evacuar la matinada d’ahir una quarantena de veïns de deu habitatges de la Jonquera per un foc que es va declarar en un edifici. Els afectats són residents del carrer Major i el carrer Vell i la majoria van poder tornar a casa hores després de l’incendi.

Els fets van passar pels volts de la mitjanit quan, per causes que s’investiguen, un edifici del carrer Vell va començar a cremar.

Al lloc s’hi va desplaçar els Bombers de la Generalitat, la Policia Local de la Jonquera i els Mossos d’Esquadra. L’espectacularitat del foc va fer que molts veïns sortissin al carrer o als balcons a veure què passava.

Les flames van afectar bona part de l’estructura i això va fer que, per precaució, els Bombers desallotgessin la desena d’habitatges propers on resideixen una quarantena de persones que van haver de sortir de casa a mitjanit.

L’Ajuntament de la Jonquera va acollir els desallotjats al local de Can Laporta on se’ls va oferir menjar i beure. L’alcaldessa, Sònia Martínez, ha explicat que van haver de sortir corrents i a algunes també se’ls va facilitar mitjons o roba d’abric.

Sense aigua alguns carrers

Passades les tres de la matinada la majoria de veïns van poder tornar a casa seva, un cop es va comprovar que no hi havia cap risc.

L’incendi es va originar en un edifici que té planta baixa i dues plantes. Segons Martínez, les dues superiors estan desocupades, i la planta baixa és propietat d’una família. Les flames no van afectar cap altre immoble proper.

En l’incendi hi van treballar una desena de dotacions dels Bombers. Dues de les dotacions, una del parc de la Jonquera es van quedar tota la nit a la zona.

Les tasques d’extinció van causar dues fuites d’aigua, una durant la matinada i l’altra durant la jornada d’ahir.

L’alcaldessa ha explicat que s’espera que avui tinguin l’informe de l’estat de l’edifici. Ahir s’hi va desplaçar un arquitecte dels Bombers, juntament amb l’arquitecte tècnic municipal.