Les Fires i Festes de la Santa Creu han tornat a omplir els carrers i diferents espais de la ciutat d'actes organizats majoritàriament per les entitats després de dos anys marcats per la pandèmia. I com és habitual a les festes figuerenques, la pluja ha fet acte de presència aquest matí, i l'Ajuntament ha suspès un parell d'activitats programades, la gimcana familiar d'aquesta tarda i la trobada Ceba Nord.

Tot i això, l'ampli programa ha estrenat el primer cap de setmana amb múltiples activitats. Els concerts van ser els protagonistes ahir al vespre a l'espai El Rampell al Parc de les Aigües amb les actuacions de Roba Estesa i Pirat's Sound System. Si la pluja no ho impedeix, la nit d'avui comptarà amb les actuacions dels perduts de Sant Esteve de les Roures, El Pony Pisador i La Kimky Band.

Un dels actes destacats del matí ha estat el Concurs d'Allioli Memorial Joan Llavanera celebrat a la plaça del Gra. Organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana un bon grup d'aspirants s'hi ha trobat per crear el seu millor allioli i emportar-se el dinar per a dues persones al restaurant figuerenc Can Costa, premi del concurs. A partir de les onze del matí, els participants han estat elaborant les seves propostes.

Et pot interessar:

Al migdia un altre dels actes tradicionals, la inauguració de l'exposició central al Museu de l'Empordà i la Sala Escorxador amb "Made in Figueres. La ciutat de la locomoció", que parla sobre importància de la indústria a l'entorn de les dues rodes que hi va haver a la ciutat.