Ahir es va desactivar el nivell 3 del Pla Alfa a 12 municipis de la comarca de l’Alt Empordà on estava activat. Es reobriran també a partir de mitjanit els accessos al massís de l’Albera, segons han informat els Agents Rurals. El nivell 3 del Pla Alfa es va activar el 18 d’agost per risc d’incendi. Les restriccions han afectat els municipis de Cantallops, Colera, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Llançà, Mollet de Peralada, Portbou, Rabós, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle. L’activació del nivell 3 implicava la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal.

Els Agents Rurals van activar durant la mitjanit del dia 18 el nivell 3 del pla Alfa, és a dir, el nivell màxim de perill, a 17 municipis de l’Alt Empordà per un increment del perill d’incendi forestal al nord-est de Catalunya, motivat per l’entrada de vent de tramuntana. D’altra banda, es van tancar els accessos als espais naturals del cap de Creus i l’Albera.

Posteriorment, aquestes mesures havien estat ja desactivades a causa de les pluges que van caure durant la tarda del passat dimecres, amb més intensitat al nord-est de Catalunya. Aquestes precipitacions també deixaven mantenir oberts, en un principi, els accessos a espais naturals.