L'hospital de Figueres estén l'ús d'ulleres de realitat virtual a les unitats de Diàlisi i de Monitoratge d'Urgències

L'eina permet reduir l'estrès i els nivells d'ansietat

Una pacient de Diàlisi gaudeix de les ulleres de realitat virtual durant el tractament

Una pacient de Diàlisi gaudeix de les ulleres de realitat virtual durant el tractament / Fundació Salut Empordà

ACN

L'hospital de Figueres ha estès l'ús de les ulleres de realitat virtual als pacients de les unitats de Diàlisi i de Monitoratge del servei d'Urgències. Des de fa més d'un any aquest recurs s'oferia als infants ingressats mentre els feien proves o exploracions. Ara, s'ha optat per estendre'l més enllà de l'àmbit pediàtric. Diversos estudis apunten que la realitat virtual redueix un 65% la percepció del dolor del pacient i un 60% els nivells d'ansietat. Ara, es busca millorar l'experiència dels usuaris de l'hospital amb aquesta eina tecnològica durant els procediments mèdics. Amb les ulleres, els pacients poden submergir-se en un món virtual i això permet allunyar-los de la por o l'angoixa que senten mentre els fan proves mèdiques.

La cap d'Infermeria del servei de Nefrologia de l'hospital de Figueres, Alícia Rey, ha explicat que aquest servei s'ha començat a fer servir en els pacients que fan diàlisi i que "pateixen molt amb les puncions". Amb les ulleres, poden "entretenir-se" i d'aquesta manera evitar els nervis i l'angoixa que senten abans de la punció i mentre dura la prova.

Per la seva banda, la unitat de Monitoratge és la que atén persones que necessiten una atenció mèdica continuada. En aquest cas, les ulleres serviran per estimular els usuaris i millorar la seva estada a l'hospital. "Són persones que poden passar-se entre tres i quatre dies aquí", ha detallat la cap d'Infermeria d'Urgència, Olalla González. Amb les ulleres, els pacients poden relaxar-se o distreure's, ja que la major part del temps estan sols.