Els contraris al parc eòlic marí del golf de Roses pregunten als candidats dels pobles afectats

L'entitat vol conèixer l'opinió i donar-la a conèixer a la ciutadania

Un dels actes de protesta celebrats per l'Associació, a l'Escala.

Un dels actes de protesta celebrats per l'Associació, a l'Escala. / Stop Macro Parc Eòlic Marí

Redacció

L’Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí de la Costa Brava Nord ha engegat una nova iniciativa amb un qüestionari que s'ha enviat als candidats que es presenten a les properes eleccions per saber l'opinió sobre la instal·lació d'un parc eòlic marí al golf de Roses. Consideren que els ciutadans han de conèixer la posició dels grups.

La plataforma, amb més d’una quarentena d’entitats de diferents àmbits, diu que no aturen la campanya per frenar la construcció d’un macro parc eòlic marí.

En el marc de les properes eleccions municipals que se celebraran el 28 de maig, l’Associació ha enviat el qüestionari als candidats.

Stop Macro parc eòlic marí manté que es tracta d’un projecte que marcarà el futur de l’Empordà i que, si tira endavant, provocarà greus afectacions a la biodiversitat d’una de les zones més fràgils de la Mediterrània des del punt de vista ecològic, i també en les activitats que s’hi desenvolupen.

Per aquest motiu considera que els ciutadans que han de votar a les properes eleccions municipals han de saber el posicionament dels alcaldables i les alcaldables de les poblacions afectades pels mega projectes d'eòlica marina respecte a un tema clau per al futur de l'Empordà.

Un simulacre mostrat pels opositors per veure l'impacte que generaria.

Un simulacre mostrat pels opositors per veure l'impacte que generaria. / DdG

Des de l'Associació han informat que s'ha enviat als candidats dels 26 municipis afectats pel parc. Se'ls pregunta si estan a favor o en contra i es demana si en el programa electoral es posicionaran en contra del parc.

També es planteja si es comprometen a presentar, dins els primers sis mesos de mandat, una moció al Ple de l'Ajuntament demanant la paralització de qualsevol projecte fins disposar dels resultats dels estudis científics que estan avaluant els impactes reals.

D'altra banda, demanen si donarien suport a les accions que promoguin les entitats en oposició a l'aprovació i construcció del projecte. En cas que sigui que sí, es demana si donarien suport a qualsevol iniciativa Legislativa Popular que pugui sorgir del territori en relació al marcro parc eòlic marí.

Finalment es demana si el seu posicionament en contra es podria veure modificat en el cas que les empres promotores ofereixin convenis econòmics a l'Ajuntament o avantatges en el preu de l'energia.

La plataforma dona fins el 15 de maig per respondre i té previst fer públics els resultats amb voluntat de transparència.

Expliquen que hi ha partits que no han volgut facilitar els correus electrònics dels seus candidats a l'Associació Stop Macro parc eòlic marí.