Preguen per la pluja i la fi de la sequera a la missa del Pantà de Darnius-Boadella

L’embassament es troba al 21% de la seva capacitat

Empordà.info

Amb la voluntat de reflexionar sobre «la sequera i el valor de l’aigua», el passat diumenge 30 de juliol a la tarda es va organitzar una missa insòlita i inèdita al pantà de Darnius-Boadella, a l’esplanada del Club Nàutic. Hi van assistir unes 200 persones.

Conduïda pel rector Pere-Lluís Aymerich, des de les ribes seques es va convidar els fidels a buscar la introspecció personal i col·lectiva sobre aquest delicat tema. El rector Aymerich, conegut pel seu compromís amb la comunitat i la seva història de misses temàtiques, va decidir dur a terme aquesta cerimònia especial després d’una trobada amb el biòleg figuerenc Josep Maria Dacosta, qui durant la missa va abordar des de la seva perspectiva científica la situació de l’aigua i la seva importància per a l’ecosistema i la societat llegint un decàleg. A l’acte també hi van participar Carme Johé, Núria Lladó, Josep Perxés Pere Roura, Pere Perxés, Mercè Gibrat, entre altres.

L’activitat va ser organitzada per la Parròquia de Darnius i el grup de fe d’adults, amb la col·laboració de l’Arxiprestat Alt Empordà Interior, els ajuntaments de Boadella i les Escaules, Darnius, Maçanet de Cabrenys, el Club Nàutic, Josep Maria Dacosta, Justícia i Pau de Girona, i Pere Perxés.

Cal destacar que la Missa s’ha fet en un moment crític de sequera, amb temperatures màximes mai registrades a la comarca i amb el Pantà al 21,5% de la seva capacitat. Són uns nivells que no s’havien vist des de, com a mínim, l’any 2000. En aquest sentit, l’ACA preveu poques pluges durant el mes d’agost, però espera que a la tardor hi hagi més precipitacions. Per això, no calculen que aixecar les actuals restriccions a curt termini.