Un dispositiu policial en un edifici ocupat de Figueres acaba amb 18 identificats

L'ajuntament assegura que treballen per desocupar-lo

La Guàrdia Urbana ahir davant l'edifici ocupat de Figueres

La Guàrdia Urbana ahir davant l'edifici ocupat de Figueres / Guàrdia Urbana de Figueres

Eva Batlle

Eva Batlle

La Guàrdia Urbana de Figueresva actuar ahir en un edifici ocupat de la població. El bloc de pisos situat al carrer Ponent fa anys que es troba en aquest estat i prèviament, havia estat tapiat per part de l'ajuntament. Això però no va ser suficient perquè es tornés a ocupar.

Aquest edifici genera problemes als veïns de la zona, indiquen fonts del consistori, pel seu estat d'abandonament i perquè sovint hi ha incendis.

L'actuació d'ahir va consistir a identificar qui viu en aquest bloc de pisos i fer-ne una avalució. En total, els agents van registrar vuit pisos i van identificar 18 persones. Una d'elles va ser derivada a la Policia Nacional perquè tenia un requeriment pendent sobre estrangeria.

Aquest bloc de pisos pertany a la Sareb i l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef arran de l'actuació feia un tuit un informava que es troben amb "obstacles" amb la Sareb que els impedeixen un desallotjament. Per continuar pressionant a l'anomenat "banc dolent" van executar l'actuació policial d'ahir.

La Guàrdia Urbana va realitzar un informe , d'una banda,per urbanisme per descriure l'estat del bloc de pisos i un altre pels serveis socials. El d'aquest últim departament es va fer, indiquen fonts municipals, per avaluar les persones que viuen el bloc i si cal que algú sigui derivat a serveis socials en cas de desallotjament.

Aquests informes també servirien a l'ajuntament per actuar d'ofici. Ja que un canvi legislatiu aprovat al Parlament permetrà als ajuntaments desallotjar pisos ocupats de grans tenidors i que són “conflictius". En aquests casos no els cal una denúncia prèvia de la propietat, indiquen des del consistori.