Sant Climent Sescebes té a punt el primer relleu d’alcaldia del mandat municipal

Dos altres municipis de l'Alt Empordà també tindran un canvi d’alcalde en els pròxims mesos, de manera programada

Olga Carbonell, en una imatge d'arxiu.

Olga Carbonell, en una imatge d'arxiu. / Empordà.info

Santi Coll/Empordà.info

Olga Carbonell protagonitzarà, de manera voluntària, el primer relleu en una alcaldia de l’Alt Empordà en aquest nou mandat municipal que va començar el mes de juny passat. Després de dos mandats complets i aquests sis mesos del 2023, l’alcaldessa de Sant Climent Sescebes deixarà el càrrec amb la presentació de la seva renúncia el pròxim 8 de gener. «Han estat dos mandats de molta feina, hem fet moltes coses en el poble, sempre procurant estar al costat de la gent i les seves necessitats. Quan ens vam presentar a les darreres eleccions municipals, ja vam dir que hi hauria un relleu, però en l’àmbit personal tinc cada dia més feina i la dedicació a l’alcaldia requereix molt temps i estar-hi sempre present, un fet que cada cop em costa més poder complir».

Majoria a l'Ajuntament

Carbonell, que havia estat regidora a l’Ajuntament de Figueres en una etapa anterior, ha encapçalat la candidatura d’ERC a les tres darreres eleccions municipals. La seva llista va aconseguir cinc dels set regidors del plenari municipal el maig passat, amb el 61,98% dels vots. Junts va obtenir els altres dos representants. L’alcaldia passarà a mans de Marc Salas i la plaça que quedarà lliure l’ocuparà Maria Geli, número sis de la llista. Olga Carbonell Sabartés és advocada amb despatx propi.

A l’Alt Empordà hi ha altres relleus previstos per aquest mandat, a Lladó i el Port de la Selva. En tots dos casos, els alcaldes respectius, Quim Tremoleda (ERC) i Josep Maria Cervera (Junts) ja van proposar un tàndem electoral amb la voluntat de cedir l’alcaldia al cap d’uns mesos. A Lladó, si no hi ha cap contratemps, l’alcaldable serà Jordi Puig i al Port, Lídia Ferrer.

Subscriu-te per seguir llegint