L'Escala comença els treballs d'enderroc de l'edifici de La Palmera

L'espai alliberat, al centre històric, s'adequarà de moment com a aparcament

L'edifici presentava problemes de salubritat i l'Ajuntament el va comprar a subhasta per 495.000 euros

L'edifici amb les tanques de seguretat, mentre es retiren elements interiors.

L'edifici amb les tanques de seguretat, mentre es retiren elements interiors. / Basili Gironès

Carme Vilà

Carme Vilà

L'Ajuntament de l'Escala ha començat els treballs per a l'enderroc de l'antic restaurant La Palmera. L'edifici que es va adquirir a través d’una subhasta per 495.000 euros es tirarà a terra pel seu estat d'insalubritat i l'espai alliberat es convertirà en un aparcament. Més endavant s'estudiarà si es dona un altre ús.

Els treballs han començat aquest matí. Els operaris estan retirant manualment diversos elements de l'interior per deixar-ho enllestit perquè demà començar amb maquinària l'enderroc de l'edifici.

El carrer La Torre estarà afectat al Trànsit en el tram de dalt mentre durin els treballs. El carrer comença a l'avinguda Ave Maria i fins a la Punta.

S'enderrocarà, es netejarà el solar i es farà una consolidació perimetral, ha informat l'Ajuntament.

"Un cop feta aquesta actuació, es podrà tenir un coneixement exacte de les condicions de la base del solar i de desnivell del mateix i fer una segona fase, que serà l'adequació de l'espai, que inicialment es destinarà a aparcament", expliquen.

Un edifici emblemàtic

Amb l'enderroc desapareixerà un emblemàtic edifici que va funcionar durant dècades com a restaurant. Té 1500 metres quadrats, 510 dels quals són la planta. Des de l'interior es dona accés a una terrassa amb jardí.

Després de tancar les portes va anar degradant-se sense que els propietaris li donessin cap ús. S’havia intentat en nombroses ocasions contactar amb la propietat perquè s’enderroqués. Fins i tot va ser ocupat. Els problemes de salubritat van portar a plantejar una solució.

L’octubre de l’any passat es va poder adquirir a través d’una subhasta instada per Hisenda que era el principal creditor. L’Ajuntament va guanyar la subhasta. 

A finals de febrer es va poder entrar per primer cop a l'interior després de la compra i els tècnics van poder constatar el mal estat.

Més aparcament al centre

Una vegada la finca neta i alliberat el solar es destinarà inicialment a aparcament. Més endavant s’estudiarà si es manté aquest ús o se n’hi troben d’altres, han explicat. Es considera una finca de valor al centre històric. 

El solar se situarà en el centre històric, un dels punts de la població on es fa necessari l'espai per a estacionar, sobretot a l'estiu. A la part superior del carrer l'Ajuntament va adequar un aparcament després d'enderrocar un altre edifici, un antic convent de monges. A tocar, a la plaça Nova també es disposen de places d'aparcament.

L'edifici de La Palmera, situat en un dels carrers del centre històric.

L'edifici de La Palmera, situat en un dels carrers del centre històric. / Ajuntament de l'Escala