L'ACA treu a licitació la redacció del projecte per ampliar l'estació de regeneració d'aigua de l'Escala

S'espera doblar la capacitat i el recurs que ara s'obté es connecta al Rec del Molí per aportar recursos a les necessitats del Reg de Sentmenat

Vista aèria de la depuradora de l'Escala.

Vista aèria de la depuradora de l'Escala. / ACA

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha licitat la redacció del projecte constructiu per ampliar l'estació de regeneració d'aigua de la depuradora de l'Escala, situada en el terme municipal d'Albons.

El pressupost de licitació és superior als 53.700.

En l'actual context de sequera, i amb l'objectiu primordial de consolidar l'ús de l'aigua regenerada per a usos no consumptius, es considera necessari desenvolupar l'ampliació del tractament de regeneració, informa l'ACA.

La depuradora de l'Escala, gestionada pel Consorci d'Aigües Costa Brava Girona, es va posar en servei en el 2005 i disposa d'un tractament biològic de fangs activats de baixa càrrega, amb eliminació de nitrogen i un tractament terciari.

La planta té una capacitat per a tractar 21.000 m³/dia, i depura les aigües residuals d'Albons, Bellcaire d'Empordà, L'Escala, part de Torroella de Montgrí, Sant Pere Pescador, l'Armentera, Colomers, Jafre, Verges i la Tallada, que suposen 105.000 habitants equivalents.

En el 2008 es va posar en servei l'estació regeneradora d'aigües (ERA) de la depuradora de l'Escala, per tal de connectar les aigües tractades a la planta amb el Rec del Molí, aportant així un recurs al Rec de Sentmenat.

Aquesta ERA permet tractar 250 m³/h d'aigua i consta d'un filtre tèxtil de discs i una desinfecció d'UV.

Doblar la capacitat

Actualment, i sobretot durant els mesos d'estiu, la depuradora rep uns cabals superiors als que pot tractar l'ERA. Per aquest motiu, el projecte haurà de definir les actuacions que permetin doblar la seva capacitat, passant dels 250 als 500 m³/h.