L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té diversos fronts oberts en el seu litoral que afecten la jurisdicció dels departaments de Costes, tant de l'Estat com de la Generalitat. Els dos més destacats són el Club de Mar i la Taverna del Mar, però l'alcalde, Joan Alfons Albó (CiU), afirma que la problemàtica que s'han trobat amb els departaments de Costes és extensiva a tot els que els pertoca.

Joan Alfons Albó ha explicat que han d'actuar per duplicat en cada actuació que afecta el domini de Costes, un document per a l'Estat i l'altre per a la Generalitat, si bé ha criticat sobretot la subdirecció de l'administració catalana. Així, l'alcalde ha manifestat que "ens sobta com tracta una concessió Costes de la Generalitat i com ho fa Ports de la Generalitat, tenint en compte que depenen de la mateixa conselleria (Territori i Sostenibilitat)".

Joan Alfons Albó ha precisat que mentre que Ports de la Generalitat és un organisme "molt curós" amb els temes que afecten les concessions sobre les que hi té competències, no existeix la mateixa diligència en la subdirecció de Costes, en opinió del batlle ganxó. Albó concreta que amb Costes de la Generalitat "tot s'allarga en el temps, tot és complicat...". L'alcalde insisteix que la intervenció de Costes de la Generalitat en els diferents processos oberts al municipi "no ha contribuït a agilitzar res".

Com a exemple d'aquesta situació que critica Joan Alfons Albó hi ha la concessió del Club de Mar, la qual havia barrat el pas pel litoral i que el passat mes d'abril es va reobrir per ordre de la Generalitat. L'alcalde ha exposat que el camí de ronda està impracticable per raons de seguretat, una manca de manteniment que havia de fer el concessionari segons consta en les condicions de la concessió, ha explicat Joan Alfons Albó.

En aquest sentit, el batlle lametna que "haguem de recordar a la Generalitat que el concessionari es faci càrrec de les condicions" que s'incloïen en el plec a l'hora d'atorgar la concessió. "No és l'Ajuntament qui ha de tenir cura dels concessions, sinó que ho han de fer Costes de l'Estat i de la Generalitat", ha conclòs Joan Alfons Albó.