El passat dijous, el mateix dia que l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro va anunciar la voluntat de revisar el cadastre dels immobles del municipi, l'Ajuntament de Colomers va aprovar fer la sol·licitud a l'organisme competent d'aquesta tasca perquè també posi en marxa aquesta revisió en aquest muncipi. L'alcalde de Colomers, Josep López (Independents pel Progrés de Colomers-ICV), ha explicat que, si bé l'Impost de Béns Immobles està congelat des del 1995, la revisió cadastral que es va fer el 2007 i les actualitzacions automàtiques d'aquest tribut que fa el govern central han provocat que els propietaris d'immobles hagin vist com el que han de pagar se'ls ha disparat, especialment aquest any. Així, com a Santa Cristina d'Aro, l'Ajuntament de Colomers té la voluntat que la revisió cadastral sigui a la baixa, més si es té en compte que l'anterior es va fer durant el moment àlgid de la bombolla immobiliària, de manera que el valor actual de mercat és més baix.

La revaloració dels valors cadestrals de les parcel·les del municipi de Colomers haurien de comportar una rebaixa respecte de la revisió que es va fer l'any 2007. López ha afirmat que "es tracta de disminuir la càrrega impositiva dels veïns en uns moments en què les seves parcel·les estan sobrevalorades respecte de la realitat del mercat actual". L'increment del valor cadastral fruit de la revisió és progressiu d'un 10% cada any durant deu anys. A més, ha citat el batlle colomersenc la puja automàtica que fa el govern de Madrid a l'IBI, i sobre la qual l'Ajuntament no hi pot intervenir. En aquest sentit, ha precisat que des que va entrar a l'Ajuntament l'any 1995, el seu govern no ha pujat mai el quoficient sobre el qual es calcula aquest impost.

Per aquest motius, l'Ajuntament de Colomers ha decidit acollir-se a la porta oberta per la Llei de consolidació de les finances públiques per a l'aplicació dels quoficients reductors que afectarien a la baixa els gravàmens que paguen els veïns per a l'any 2014 i els anys següents, ha afegit Josep López.

Així, amb Colomers i Santa Cristina d'Aro, són dos els ajuntaments del Baix Empordà que demanen revisar el cadastre per rebaixar la fiscalitat dels immobles dels veïns, cosa que també suposarà una reducció d'ingressos.