L'Ajuntament de Palafrugell procedirà a la consolidació i arranjament d'una darrera fase de l'espai dels forns de la Bòbila Vella, situat entre els carrers Vincke i Meyer i de la Lluna. Les obres tenen previst el seu inici al mes de novembre, amb un termini d'execució de tres mesos i un cost de 240.000 euros.

Els treballs consistiran a restaurar i consolidar els murs de tancament i les façanes de l'antic edifici dels forns per tal de garantir la seva solidesa i l'ús del recinte arquitectònic que inclou el conjunt patrimonial dels forns d'aglomerat de suro. També es farà un tancament perimetral interior nou per tal de preservar l'espai interior del costat de l'Institut Català del Suro. Finalment, es relligaran totes les parets perimetrals i les columnes interiors amb una estructura metàl·lica per garantir la solidesa de tot el conjunt.

El tancament de l'espai fabril dels forns es realitzarà amb planxes d'acer corten de disseny semblant a l'executat al nou Museu del Suro. Aquest tancament permetrà guanyar amb seguretat, millorar l'estètica de les façanes i seguir potenciant l'atracció d'aquell espai vinculat al patrimoni surer.