La democristiana Núria Anglada (CiU) va convertir-se ahir al migdia en la primera dona que ocupa el càrrec d'alcaldessa a la Bisbal d'Empordà. També es va convertir en la tercera persona que ocupa l'Alcaldia en els quasi tres anys del present mandat (el republicà Lluís Sais ho va ser de principi de mandat fins al 30 de novembre de 2011, quan va ser proclamat el socialista Òscar Aparicio després d'una moció de censura). Anglada, en la seva primera intervenció com a alcaldessa, va exposar que hi ha temes que s'han d'acabar: acabar la redacció del POUM, la construcció de la darrera fase del Terracotta Museu i la remodelació del centre històric.

La nova batllessa va exposar en l'inici del seu discurs que "si fa anys m'haguessin dit que seria alcaldessa, no m'ho hauria cregut". Així, va explicar com el 2003 va anar per primera vegada a unes llistes electorals, i com quatre anys després es va convertir en regidora de Cultura. A les eleccions del 2011, Anglada ja va encapçalar la llista de la federació nacionalista, recordava després de ser nomenada alcaldessa. "Anys que han estat de gran aprenantatge polític i personal", va manifestar Núria Anglada.

La votació no va tenir cap sorpresa d'última hora, de manera que la candidatura d'Anglada va obtenir la majori absoluta: la democristiana va obtenir el suport del seu partit (també del regidor de CDC, després que hagués posat sobre la taula la possibilitat de no votar-hi a favor); el dels socis de govern socialistes; i el regidor del PP, Andrés Cano; en total, deu vots. El grup d'ERC va votar el seu cap de llista, Lluís Sais; com també va fer la regidora d'Iniciativa, Maite Bravo.

Anglada, en el seu discurs, va reconèixer que durant aquest mandat el govern del qual forma part ha pres "decisions difícils" per redreçar l'economia municipal i va qualificar d'"imprescindible" la retallada de personal que hi va haver a la llar d'infants (dins de la seva àrea). "Hem hagut de prendre decisions, encara que costi", va lamentar.

També va parlar del "malson" de la biblioteca, un projecte en el qual "vaig treballar amb molta il·lusió des del 2007 i en el qual hi segueixo creient". Per evitar-ne l'enderroc, Anglada va apel·lar a "deixar de banda interessos polítics, personals i les ànsies de revenja". Sí que va criticar que en aquest "període s'ha judicialitzat quasi tot; allà cadascú amb la seva consciència".

Tots els grups municipals van felicitar la nova alcaldessa. Des d'ERC, es va qualificar d'"estrany" aquest mandat amb tres alcaldes i que al principi del mandat "no vam saber trobar l'equilibri amb CiU per pactar". Per la seva banda, el portaveu del PSC Òscar Aparicio va afirmar que "el pacte de govern ha funcionat de forma excel·lent".

En aquest sentit, el portaveu de CiU, Xavier Dilmé, va exposar que amb el PSC van trobar coincidència programàtica per pactar, malgrat tenir "diferències importants" respecte del que s'havia fet el mandat anterior. Les discrepàncies, en tot cas, "s'han pogut solucionar parlant: el govern ha funcionat bé".