Els Mossos d'Esquadra han arrestat més de deu persones vinculades amb assalts violents al Baix Empordà. L'operatiu policial es va desplegar de matinada al barri de Vilartagues de Sant Feliu de Guíxols, indret on els agents desplegats van realitzar les detencions i els escorcolls en diversos domicilis. Entre els arrestats hi hauria homes de diferents nacionalitats i edats. La investigació policial es manté oberta i no es descarta que hi pugui haver més detencions. El cas es troba sota secret de sumari i un jutjat de Sant Feliu de Guíxols mateix és qui l'instrueix.

La investigació es remunta a uns mesos enrere i els assalts violents que se'ls atribueixen també serien recents, segons fonts consultades. Els lladres violents són un dels col·lectius de delinqüents contra els quals els Mossos d'Esquadra lluiten intensivament a les comarques de Girona, ja que els assalts violents són un dels fets que provoquen més alarma social a la província i el Baix Empordà és una de les zones que han estat més castigades per aquests grups.

L'operatiu policial desplegat ahir es va centrar en el barri de Vilartagues de Sant Feliu de Guíxols. Hi van participar agents dels Mossos d'Esquadra de la Brigada Mòbil (Brimo), de la comissaria de Sant Feliu i policies de l'àrea d'investigació de la Regió de Girona.

L'actuació va començar ben entrada la matinada i els agents desplegats van fer diverses detencions. I posteriorment, els policies van realitzar cinc entrades en domicilis que es van escorcollar i on van trobar i es van emportar diversos objectes que hauran de permetre relacionar els lladres amb els assalts violents dels quals se'ls acusa.

Els escorcolls en el cinc domicilis es van fer de forma simultània en dues àrees del barri de Vilartagues. Un d'ells es va fer a la zona coneguda com a pisos "barats". Aquí, els Mossos amb un fort desplegament d'agents i presència de furgonetes antiavalots van entrar en alguns dels pisos del Grup Sot dels Canyers que es troben al carrer Pontevedra. A més, els Mossos també van fer escorcolls en algun domicili del carrer Girona de la ciutat, a poca distància dels altres blocs de pisos.

Un dels escorcolls fets al carrer Pontevendra de Sant Feliu de Guíxols es va realitzar a l'escala 15 del grup d'habitatges al voltant de les onze del matí i es va fer en presència d'un dels detinguts, que es tapava el rostre amb una jaqueta mentre els agents el conduïen. Fins a sis furgones de la Brimo van tallar el carrer envoltats per un gran nombre de veïns i curiosos.