Responsables de l'Ajuntament de Palamós, la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i de l'Obra Social La Caixa van visitar ahir el castell de Sant Esteve de La Fosca per fer el seguiment de les obres de consolidació que s'hi realitzen. El ritme del procés d'execució del projecte és molt bo i actualment ja s'ha cobert un 80% de les obres previstes que es van iniciar el setembre passat, han informat fonts municipals. D'aquesta manera es preveu que la finalització global es produeixi dins el primer trimestre de l'any que ve. El cost del projecte és de 130.000 euros.

Un cop finalitzades aquestes obres l'Àrea municipal de Patrimoni instal·larà la senyalització en els diversos elements de referència d'aquest bé, amb l'interès de poder obrir el castell amb visites programades com un destacat actiu paisatgístic i patrimonial de la vila.

Les obres van ser adjudicades a l'empresa constructora Tarrés S.L, Excavacions, Transports i Obra Pública, especialitzada en aquestes feines. Aquests treballs inclouen el reforç i consolidació dels murs i les parets existents, el seguiment arqueològic, l'arranjament dels accessos i el sanejament de l'entorn. Aquesta és la segona actuació de millora del castell després que l'any passat se n'executés una primera que va tenir com a objectiu realitzar els treballs de desbrossament i desenrunament dels fragments de pedra i terra despresos dels murs.