La candena de supermercats Mercadona està tramitant l'obertura d'un nou establiment a la Bisbal d'Empordà. S'ubicarà al costat de la gasolinera que hi ha a l'entrada de la Bisbal venint des de Corçà, en una parcel·la que està ocupada per una empresa de pedra artificial i una altra de materials de la construcció, que ja estan tancades. El primer tinent d'alcalde, Òscar Aparicio (PSC), ha manifestat que ja ha demanat la llicència d'obres i que la intenció de l'empresa és obrir les portes el mes de juliol.

Aparicio ha explicat que Mercadona fa anys que buscava un emplaçament per ubicar-se a la capital del Baix Empordà. Els agradava el sector on definitivament s'emplaçarà el supermercat, però aleshores no estava inclòs a la trama urbana, per la qual cosa no s'hi podia obrir. La Generalitat havia exclòs d'aquesta trama urbana el final de l'Aigüeta, deixant-ne fora diversos establiments. Aquesta sitaució comportava que no se n'hi poguessin obrir de nous o que si els ja existents tancaven, no es poguessin reobrir.

Així, va buscar altres indrets. No obstant això, l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà va demanar a la Generalitat que rectifiqués, atès els establiments comercials que havien quedat fora de la trama urbana, i va rebre la qualificació d'àrea de concentració comercial. Aquesta denominació permet nous establiments, de manera que Mercadona va apostar per aquest espai. A l'octubre, l'empresa va entrar un projecte, el qual ha de modificar. Es preveu que en breu entri de nou el projecte amb les correccions requerides.

L'obertura d'aquest establiment comercial ha estat criticat a les xarxes socials per gent que considera que danyarà el petit comerç. Aparicio ha exposat que la normativa impedeix que l'Ajuntament pugui evitar la seva implantació.