Les formacions d´ERC i Junts de Torroella de Montgrí formaran una coalició a les eleccions municipals: el republicà Josep Maria Rufí serà el cap de llista de la candidatura i la líder del partit independent i exregidora de CiU, Sandra Bartomeus, serà la número dos. L´acord es limita a la candidatura a l´Ajuntament. Quant a l´entitat municipal descentralitzada, Bartomeus ha comentat que estan valorant si presenten la seva candidatura o pacten amb la llista d´un altre exconvergent, Francesc Ferrer; mentre que per Esquerra, Rufí ha concretat que segueixen parlant amb Ferrer, que ja té el suport d´UPM.

«La coincidència en la visió del municipi que volem i la convicció que calia sumar esforços per bastir un nou projecte engrescador i de futur per a Torroella i l´Estartit, han estat els motius que ens han portat a presentar-nos junts» ha afirmat Rufí. Bartomeus assegura que «som gent de progrés que treballarem pels veïns i amb els veïns, per al municipi. Volem instaurar una nova manera de fer la política municipal i per això proposem fer les coses d´una altra manera, trencar rutines, ser propers i parlar amb tothom».

Tant ERC com Junts coincideixen que per tarannà, per maneres de fer, per coincidència i complementarietat de les respectives propostes polítiques és millor unir esforços en una sola candidatura. Igualment, Rufí i Bartomeus consideren que presentant-se junts «fem ben evident que la nostra voluntat de deixar de banda els partidismes i prioritzar el municipi no són paraules buides ni pura retòrica sinó que ho duem a la pràctica i som conseqüents».

La presentació pública del projecte es farà properament i obren les portes a altres formacions «que per tarannà i per coincidència programàtica s´hi vulguin afegir». La coalició afirma també que no va «en contra d´algú», sinó que «pensem que anant plegats podem oferir un millor projecte i un millor equip».