La darrera reunió celebrada dimarts per tractar la disposició d’un espai per a gossos a la platja de l’Estartit va fer un gir de 180 graus perquè la zona que s’habilitarà tindrà una superfície de 600 metres quadrats amb accés a l’aigua i no hi haurà limitació horària. Aquesta decisió final contrasta amb la proposta que la setmana passada hi havia sobre la taula amb 150 metres quadrats de superfície i un horari restringit -permetia l’accés de les mascotes des de les sis de la tarda fins a les deu del matí-. Ahir, el regidor de Platges, Francesc Puig, va concretar que l’increment de superfície respon al fet que 150 metres quadrats «eren molt pocs» ja que només podria acollir cinc o sis gossos i que l’ampliació horària a tot el dia és perquè permetrà coordinar millor les tasques de neteja i de control -de la Policia Local i dels agents cívics-.

L’Ajuntament, el Parc Natural, l’Estació Nàutica i l’entitat municipal descentralitzada de l’Estartit estaven d’acord la setmana passada amb destinar 150 metres quadrats a l’espai de bany per a mascotes al front marítim del càmping El Molino -aquest espai no és reserva parcial dins del Parc, va concretar Puig-; però mentre l’ens estartidenc defensava que estigués obert les 24 hores, els altres tres organismes apostaven per la limitació. Aleshores, Puig ja va manifestar que aquesta setmana havia de prendre una decisió.

Així, en la reunió d’aquest dimarts, Puig va posar sobre la taula la seva proposta, que es va acordar, d’una superfície de 600 metres quadrats que permeti acollir un número important de cans i no aplicar cap limitació horària -si s’acabava a les deu del matí, s’havia de posar en marxa un servei nou de neteja a aquella hora per a l’espai de mascotes, i destinar-hi agents de policia per desallotjar en cas que no es respectés l’horari, coses que suposaven complicacions-.

L'Ajuntament delimitarà la zona amb estaques unides per cordes i instal·larà senyalització informativa sobre l'ús d’aquest espai: els gossos hauran d'anar lligats, no podran sortir fora i els seus propietaris hauran de recollir les deposicions. En cas que es detectin infraccions de la normativa, se sancionarà d'acord amb l'ordenança municipal.